Werkwijze

Bertina Tilma gaat tijdens het schilderen opzoek naar het evenwicht van kracht en rust. Dit doet ze door de keuze van het onderwerp, de uitsnede, keuze van penseel streken en de kleuren. Ook doet ze door de omgeving eenvoudig te houden en het onderwerp extra kracht te geven.

De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. "De kracht van de eenvoud."

Voor haar vrije schilderijen schildert ze vanuit onderwerpen die haar bezighouden. Dit zijn vooral onderwerpen die voortkomen uit de natuur om haar heen. Dieren, landschappen, bloemen, water, enzovoort. Elk jaargetijde gaat ze in de natuur op stap met haar camera en maakt ze veel foto`s. Deze foto`s vormen haar inspiratie. Daarnaast werkt ze ook vanuit prachtige foto`s van liefhebbers en / of klanten. Dit zijn dan vaak onderwerpen waarin Bertina Tilma weer nieuwe inspiratie en uitdaging vindt.

De schilderijen worden realistische weergegeven. Zowel bij de techniek aquarel en acryl wordt het schilderij opgebouwd van licht naar donker en alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven. Het werken met kleuren of juist zwart/wit is voor haar een spel!

_______________________________________________________________________________

Aquarel schilderijen

Hoe gaat Bertina Tilma te werk. Ze werkt met los aquarel papier met een dikte van 200-300 gram en met een grove structuur. Dit papier maakt ze aan beide kanten nat, hierdoor zet het papier uit en dan spant ze het papier op een triplexplank doormiddel van aquareltape. Wanneer dit papier opdroogt zal het weer krimpen en droogt het strak op. Dan maakt ze een lichte schets, welke haar leidt tijdens het schilderen. Ze bouwt het schilderij op van licht naar donker en maakt gebruik van verschillende aquarel technieken. Het ontstaan van een schilderij is een heel proces en daar neemt ze dan ook de tijd voor. Wanneer het schilderij af is word het papier los gesneden van het hout en voorzien van een passe-partout

Alle aquarel schilderijen zijn uniek en worden maar één keer met de hand geschilderd.

 

 

_______________________________________________________________________________

Acryl schilderijen

Handgeschilderde zwart/ wit acrylschilderijen op 3d canvas doek. Bij deze schilderijen gebruikt Bertina Tilma de techniek van het weg laten. De onderwerpen komen voort uit de natuur. Alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven. Het werken met zwart/wit is voor haar een spel! De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. ‘De kracht van de eenvoud.’ Het onderwerp, de koe komt voort uit haar jeugd. Wanneer ze als klein kind in hun achtertuin speelde, keken de koeien nieuwsgierig toe. Het nieuwsgierige en de dromerige blik in de ogen van de koe heeft haar altijd geïntrigeerd. De zwart witte vlekken zijn contrasterend, de belangrijkste contoeren worden weergegeven en hierdoor onstaat een heel krachtig schilderij. 

 

 

 Voor vragen of meer informatie kunt je contact opnemen met Bertina Tilma Contact

Meer informatie

Mail, whatsapp of bellen:

tel. 06-47058805

In het Nieuws!

RAALTE – De Poëziekring Raalte gaat de samenwerking aan met Creatief Atelier Waag 10 in het centrum van Raalte. Elke maand maakt de Poëziekring een gedicht bij een kunstwerk uit het atelier.

Het eerste ‘gedicht van de maand’ is een feit. Een mooi gedicht van Annete Kiekebosch bij een aquarel van Bertina Tilma. De gedichten en de kunstwerken zijn te zien bij de Waag 10.

https://www.sallandcentraal.nl/2019/05/gedicht-van-de-maand-bij-kunstwerken-de-waag-10/

Vaste klanten

Nieuw: Abstracte acryl schilderijen

Nieuwe schilderijen en workshop: acryl gieten

Nieuw in de collectie:

 

Cadeaubon

cadeaubon atelier bertina

Openingstijden: Waag10 te Raalte

Woensdag t/m zaterdag van 11:00-16:00 uur en op afspraak

 

Gratis verzending

Binnen Nederland geen behandel- en verzendkosten voor bestellingen boven de 75 euro. 

Biografie

Bertina Tilma (Raalte) is in 1981 geboren in Dokkum en opgegroeid in het dorpje Hantum. Bertina is een autodidact schilder, want wat ze ziet, dat schildert ze! Creatief zijn is iets wat ze van huis uit heeft meegekregen en wat bij haar hoort. Als jong meisje was ze altijd al bezig met kleuren en composities. Rond haar elfde levensjaar maakte zij haar eerste aquarel en sinds 2004 is schilderen haar passie geworden. Ze gebruikt met name de techniek aquarelleren en acryl. Hierin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar. Ze noemt haar werk ook wel de kracht van de eenvoud.

Ze is opgegroeid op het platteland in het dorpje Hantum. Haar voorouders komen beide van het boerenbedrijf. De liefde voor de natuur en dieren zit dan ook in haar bloed. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en wegens een verhuizing van Friesland naar Overijssel zie je ook een verandering in haar onderwerpen.

In maart 2017 kreeg ze de diagnose schildklierkanker, waarvan ze inmiddels genezen lijkst. De ziekte gaf haar creativiteit een nog grotere boost. Het schilderen en lesgeven is een uitlaatklep, een ontspanning en een manier om met haar ziekte en behandeling om te gaan. Creativiteit is immers iets wat bij haar hoort!

Hierdoor is er ook ruimte gekomen voor nieuwe ontwikkelingen. Ze werkt nu ook met glasfusion, acrylgieten en is ze bezig met een studie van abstracte schilderijen.

Klanten beoordeling

  • 07-06-2019 - Ik heb een aantal notitieboekjes besteld om weg te geven...  lees meer
  • 15-05-2019 - hallo ik kan nu nog wijnig...  lees meer
  • 13-05-2019 - Kinderfeestje: De meiden hebben een super leuk kinderfeestje gehad, met...  lees meer
Plaats een bericht

Stap voor stap YouTube filmpjes van de schilderijen.

Op YouTube is er een eigen kanaal van Atelier-Bertina. Hierop staan een aantal leuke stap voor stap filmpjes van de schilderijen. Je kunt je op het kanaal gratis abonneren en dan krijg je automatisch een melding als er weer een nieuw filmpje opstaat. Wellicht vind je het leuk. Hieronder een link van 1 van de demonstraties schilderen.

stap voor stap schilderen
 

© 2010 - 2019 Atelier-Bertina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel