In the news!

Bertina Tilmahttp://www.vanplan.nl/uitjes/cultuur-exposities/bolsward/bertina-tilma/28381515.html

Expositie in Bloemkamp

Schilderijen. Tilma schildert inmiddels in middels 10 jaar. Met name landschappen, bloemen en dieren in aquarel en acryl en is inmiddels hiermee een bekende naam in Friesland en daarbuiten geworden. Alle schilderijen zijn uniek en met de hand geschilderd. 

Koeien en paarden zijn vaak onderwerp van Tilma’s acrylschilderijen die ze modern en in zwart-wit schildert. De zwart-wit vlekken zijn contrasterend en geven de belangrijkste contouren weer, hetgeen resulteert in een krachtig schilderij. 

Bertina schildert niet alleen op canvas, maar ook staldeuren en bedrijfsnaamborden worden door haar onder handen genomen. Verder maakt zij afbeeldingen voor kalenders, tuinposters, wenskaarten en diverse cadeau- en relatiegeschenken. 

Sinds 2011 heeft Bertina Tilma een nieuw atelier aan de Röntgenweg in Joure waar haar collectie en nieuwste werken ook bewonderd kunnen worden. Haar atelier biedt daarnaast voldoende ruimte voor de cursussen en workshops die ze regelmatig geeft aan beginners, gevorderden en kinderen. 


http://www.joustercourant.nl/nieuws/27748/expositie-met-werken-van-bertina-tilma-joure/

JOURE – Bertina Tilma (1981) uit Joure exposeert met schilderijen van onder andere Friese landschappen in de Flecke in Joure. De schilderijen zijn van 28 mei tot en met 15 september te bezichtingen.

De Flecke organiseert deze tentoonstelling in samenwerking met het Leeuwarder kunstbureau Art Connection.

Tilma schildert inmiddels tien jaar. Ze vervaardigt met name landschappen, bloemen en dieren in aquarel en acryl. Hiermee is ze inmiddels een bekende naam in Friesland en daarbuiten geworden. Alle schilderijen zijn uniek en met de hand geschilderd.

Koeien en paarden zijn vaak onderwerp van Tilma’s acrylschilderijen die ze modern en in zwart-wit schildert. De zwart-wit vlekken zijn contrasterend en geven de belangrijkste contouren weer, hetgeen resulteert in een krachtig schilderij.

De kunstenares schildert niet alleen op canvas, maar ook staldeuren en bedrijfsnaamborden worden door haar onder handen genomen. Verder maakt zij afbeeldingen voor kalenders, tuinposters, wenskaarten en diverse cadeau- en relatiegeschenken.

Sinds 2011 heeft Tilma een nieuw atelier aan de Röntgenweg in Joure waar haar collectie en nieuwste werken ook bewonderd kunnen worden. Haar atelier biedt daarnaast voldoende ruimte voor de cursussen en workshops die ze regelmatig geeft aan beginners, gevorderden en kinderen.

Voor meer informatie: www.atelier-bertina.nl

- See more at: http://www.joustercourant.nl/nieuws/27748/expositie-met-werken-van-bertina-tilma-joure/#sthash.t1C4krca.dpuf


Bertina Tilma in Finke

 

Bertina Tilma uit Joure zal haar aquarel en acryl schilderijen tentoon stellen in de Finke te Koudum. Bertina schildert met name (Friese) landschappen, bloemen en dieren. Hiermee is zij een bekende naam binnen en buiten Friesland. Tevens maakt zij moderne acrylschilderijen van paarden en koeien. Deze zijn geschilderd in zwart-witte vlekken, die alleen de meest belangrijke contouren weergeven.

 

Bertina zal haar werken tot 1 januari 2015 in de Finke tentoonstellen. U kunt haar werken ook bekijken op haar website: www.atelier-bertina.nl.

 

De exposities zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Leeuwarder kunstbureau Art Connection.
Servies koeien en paarden

 product van de maand: Boerenvee.

Paard servies set voor 2 personnen Koe servies set voor 2 personnen          

 


  

Expositie cursisten Atelier-Bertina geopend

JOURE – Bij kachelspecialist ‘t Stokertje is vrijdagavond een bijzondere expositie geopend. Het is de tweede expositie van cursisten van Atelier-Bertina.

 

De schilderijen zijn gemaakt tijdens de schildercursus, welke wordt geleid door kunstschilder Bertina Tilma. De schildertechnieken die zijn toegepast zijn aquarel en acryl.

 

De expositie bestaat uit werk van zeventien cursisten: Ingrit Masselink, Siebrich Schokker, Saskia Winia, Mevr Brouwer, Gea van Dellen, Stien Wedman, Wimke de Boer, Monique Landskroon, Jikke Waterlander, Wiesje Hoekstra –Fockens, Marja de Jong, Marie de Boer, Sijke van de Meer – de Jong, Hiltje Groensma, Berend Drent, Froukje Zwier en Trientje Sikkema.

 

De expositie is te bezichtigen van 8 december tot 28 februari. Dinsdag tot donderdag van 10:00-18:00 uur, vrijdag van 10:00-21:00 uur en zaterdag van 10:00-17: uur. ‘t Stokertje Slachtedyk 1 te Joure.
De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door www.stokertje.nl en www.atelier-bertina.nl

Artikel geplaatst door Hans Veenstra op 9-12-12 09:11.

 

expositiecursistenbertina__

_________________________________________________________________

Prijs uitrijking fotowedstrijd 

datum: 30 maart 2012

 prijsuitrijkingfotowedstrijd1.jpg

Bertina Tilma overhandigt het schilderij uit aan de winnaar Nick de Grijs.

 

 _________________________________________________________________________________

Uitslag “De mooiste winterfoto”

Datum: 6-3-2012

 

Ten eerste iedereen bedankt voor alle uitzendingen. De wedstrijd was zeer geslaagd, want er zijn in totaal 56 foto’s ingezonden. De kwaliteit van de foto’s was hoog en er zit veel nieuwe inspiratie tussen.

 

De winnaar is Nick de Grijs uit Spaarnwoude, met de onderstaande foto. De foto heeft veel elementen en een grote uitdaging om te schilderen. Het schilderij is reeds af en zal binnenkort worden overhandigd aan de Winnaar.

nickgrijsslootje.jpg

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Bertina Tilma

 

 

 

____________________________________

 

Officiële opening expositie schilderijen van cursisten

opening5.jpg

Afgelopen zondag 4 maart heeft Bertina Tilma de expositie van schilderijen van haar cursisten geopend in Atelier-Bertina.

De expositie bestaat uit zeer divers werk, want er is gebruik gemaakt van

verschillende onderwerpen, materialen en technieken. De schilders zijn, Stien Wedman, Winke de Boer, Sjike van der Meer, Sibrich Schokker, Berend Drent, Marie de Boer, Froukje Zwier, Maertjse, Magriet Mol en Trijntsje Sikkema.

Tijdens de openingshandeling heeft Griet Tilma (moeder van Bertina, haar inspirator) het expositie boek onthuld. Elk schilderij is voorzien van een nummer en in het boek kunt u lezen hoe elk schilderij

is geschilderd en opgebouwd. Een groot deel van de cursisten heeft nog nooit eerder geschilderd en deze schilderijen zijn gemaakt tijdens de cursus september 2011 en februari 2012. Het eerste kunstwerk is reeds verkocht.

Op deze dag waren er ruim 45 bezoekers die de expositie hebben bekeken. Het is dus zeer de moeite waard om een kijkje te nemen tijdens de openingstijden van Atelier Bertina.

1 zondag en de 3

e

woensdag van de maand van 13:00-17:00.

Röntgenweg 1 te Joure (pand Domien Silvius)

____________________________________

 

Expositie Bertina Tilma in de Bibliotheek van Joure

Bertina Tilma is 30 jaar geleden geboren te Dokkum en woont nu in Joure. Creatief zijn is iets wat ze van huis uit heeft mee gekregen en bij haar hoort!
Kunstschilderes Bertina Tilma schildert sinds 2004 en het is haar passie geworden. Ze gebruikt twee technieken aquarel en acryl. Deze laatste techniek komt u tijdens deze expositie tegen. De onderwerpen komen voort uit de natuur. De schilderijen worden opgebouwd van licht naar donker en alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven. Het werken met zwart/wit is voor haar een spel! De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. ‘De kracht van de eenvoud.’ Het onderwerp de koe komt voort uit haar jeugd. Wanneer ze als klein kind in hun achtertuin speelde, keken de koeien nieuwsgierig toe. Het nieuwsgierige en de dromerige blik in de ogen van de koe heeft haar altijd geïntrigeerd. De zwart witte vlekken zijn contrasterend en dit versterkt ze in haar zwart wit schilderijen.


De expositie bestaat uit vrije werken. Bij belangstelling of vragen kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Bertina Tilma, Slachtedyk 28, Joure - 06-47058805 - www.atelier-bertina.nl
Deze expositie is georganiseerd door Kultuerried Museum Joure en is te zien in de bibliotheek van Joure van 25 februari t/m 27 mei 2012 tijdens openingsuren.


Bibliotheek Joure
25 februari t/m 27 mei

____________________________________

 

jou08Bertina Tilma

Expositie Bertina Tilma in bibliotheek Joure

JOURE – In de bibliotheek van Joure is vanaf zaterdag een expositie te zien van kunstschilderes Bertina Tilma. Zij is dertig jaar geleden geboren in Dokkum en woont nu in Joure. Ze schildert sinds 2004 en het is haar passie geworden.

Bertina gebruikt twee technieken: aquarel en acryl. Deze laatste techniek staat centraal in deze expositie. De onderwerpen komen voort uit de natuur. De schilderijen worden opgebouwd van licht naar donker en alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven.

Het werken met zwart/wit is voor haar een spel.

De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. ‘De kracht van de eenvoud.’

Het onderwerp de koe komt voort uit haar jeugd. Wanneer ze als klein kind in hun achtertuin speelde, keken de koeien nieuwsgierig toe.

Het nieuwsgierige en de dromerige blik in de ogen van de koe heeft haar altijd geïntrigeerd. De zwart witte vlekken zijn contrasterend en dit versterkt ze in haar zwart wit schilderijen.

De expositie bestaat uit vrije werken. Bij belangstelling of vragen kan men altijd vrijblijvend contact opnemen met Bertina Tilma, Slachtedyk 28, Joure – 06-47058805 - www.atelier-bertina.nl

Deze expositie is georganiseerd door Kultuerried Museum Joure en is te zien in de bibliotheek van Joure van 25 februari t/m 27 mei 2012 tijdens openingsuren.

Artikel geplaatst door Hans Veenstra op 23-02-12 13:30.

____________________________________

Artikel over Bertina Tilma haar zwart/wit kunst van twee pagina`s in het tijdschrift Boerenvee.

____________________________________

Joure: Open huis Atelier Bertina

Geplaatst door redactieop 10/11, 14:57 uur.

JOURE - Atelier Bertina in Joure houdt zaterdag een open dag van 13.00 tot 17.00 uur.

Bezoekers kunnen dan de expositie bezoeken, kennismaken met de cursus aquarelleren en zich laten informeren over de mogelijkheden van geschenken en uitleen. Ook is er een workshop sieraden van fietsbanden en kralen.

 

Atelier Bertina is te vinden aan de Röntgenweg 1 in Joure.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ATELIER-BERTINA

ATELIER-BERTINA

Jouster Courant
24 augustus 2011


Joure: expositie schilderes Bertina Tilma

Geplaatst door redactie op 13/01, 11:59 uur. Joure: expositie schilderes Bertina Tilma

Joure: expositie schilderes Bertina Tilma

JOURE - De 29-jarige schilderes Bertina Tilma uit Joure exposeert tot eind februari in `t Stokertje in haar woonplaats. Van 25 februari tot 25 mei is er een expositie in Bonifatiushuis in Sneek.

,,Creatief zijn is iets wat ik van huis uit heb meegekregen en hoort bij mij``, meldt Tilma. Binnen haar opleidingen activiteitenbegeleiding en sociale pedagogische hulpverlening was creativiteit erg belangrijk. Ook ervaart ze dit in haar huidige functie als meewerkend Adjunct-hoofd op de Buitenschoolsopvang in Bolsward. ,,In 2004 ben ik gaan schilderen en dit is mijn grote passie geworden. Ik gebruik met name de techniek aquarelleren en acryl. Hierin heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Mijn beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar, fris en kleurrijk.``

Tilma schildert het liefst vanuit haar eigen vrijheid en onderwerpen die haar bezighouden. ,,Zoals dieren, natuur en landschappen, enz. Deze vrije werken vormen dan ook deze expositie.``

Inmiddels heeft de schilderes een groot aantal opdrachten mogen realiseren. Voor een verpleeghuis maakte ze 15 schilderijen met dorpsgezichten uit de omgeving en voor bedrijven vertaalde ze logo`s op doek. ,,Ik krijg vragen omtrent muurschilderingen en er zijn doorlopend altijd losse schilder opdrachten: dieren, woningen of boerderijen of andere persoonlijke onderwerpen.`` Meer informatie: www.atelier-bertina.nl.

 

Kaas actie 21-11-2010 www.popmaprima.nl

Lijstenmakerij Popma heeft in samenwerking met schilderes Bertina Tilma uit Joure een unieke actie samengesteld.
In de maanden november en december 2010 krijgt elke klant, bij aanschaf van een kunstwerk, lijst of combinatie van beiden, een Ripe Krite kunstkaas kado.
Deze kazen hebben een gewicht van één kilo.
Deze Ripe Krite kunstkazen zijn gemaakt in opdracht van Bertina Tilma en zijn voorzien van een koeienprent, afkomstig van één van haar schilderijen.
Wilt u ook zo`n kaas bemachtigen, laat uw werk door ons inlijsten óf als u nieuwsgierig bent geworden naar de schilderijen en geschenken van Bertina, neem dan eens een kijkje op haar website.

Dagblad van het noorden: Intervieuw over Art Event TT Hallen te Assen November 2010

 

SNEEKER NIEUWSBLAD 7-8-2009Bertina Tilma uit Sibrandbuorren laat haar schilderijen zien 

Bertina Tilma uit Sibrandbuorren laat haar schilderijen zien

SNEEK De dertig standhouders op de kunstmarkt, die vrijdag als toetje op de Sneekweek, werd gehouden, waren bijzonder content met de belangstelling. ,,Geinteresseerd en kooplustig", aldus Bertina Tilma, kunstenares uit Sibrandabuorren, die haar aquarellen presenteerde op de markt. Dat vond ook Riekje Cnossen uit Heeg en Babs Eliasar uit Sneek die hun waar uitstalden. ,,De sfeer is gemoedelijk en de mensen zijn vooral belangstellend." Meer over de kunstmarkt maandag 10 augustus in het Sneeker Nieuwsblad

Op de foto: Bertina Tilma uit Sibrandabuorren

 

 13e prijs van de 150 inzendingen. publieks stem!! Waterpalet 2009 te Grou!!

Bertina in het nieuws!!

Een vraag aan Bertina?

Bel, watsapp tel 06-47058805

of email gerust naar

info@atelier-bertina.nl

Cadeaubon

cadeaubon atelier bertina

Openingstijden: Waag10 te Raalte

Woensdag t/m zaterdag van 11:00-16:00 uur en op afspraak

 

Gratis verzending

Binnen Nederland geen behandel- en verzendkosten voor brievenbus pakketjes en bestellingen boven de 75 euro. 

Stap voor stap YouTube filmpjes van de schilderijen.

Op YouTube is er een eigen kanaal van Atelier-Bertina. Hierop staan een aantal leuke stap voor stap filmpjes van de schilderijen. Je kunt je op het kanaal gratis abonneren en dan krijg je automatisch een melding als er weer een nieuw filmpje opstaat. Wellicht vind je het leuk. Hieronder een link van 1 van de demonstraties schilderen.

stap voor stap schilderen
 

Biografie

Bertina Tilma (Raalte) is in 1981 geboren in Dokkum en opgegroeid in het dorpje Hantum. Bertina is een autodidact schilder, want wat ze ziet, dat schildert ze! Creatief zijn is iets wat ze van huis uit heeft meegekregen en wat bij haar hoort. Als jong meisje was ze altijd al bezig met kleuren en composities. Rond haar elfde levensjaar maakte zij haar eerste aquarel en sinds 2004 is schilderen haar passie geworden. Ze gebruikt met name de techniek aquarelleren en acryl. Hierin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar. Ze noemt haar werk ook wel de kracht van de eenvoud.

Ze is opgegroeid op het platteland in het dorpje Hantum. Haar voorouders komen beide van het boerenbedrijf. De liefde voor de natuur en dieren zit dan ook in haar bloed. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en wegens een verhuizing van Friesland naar Overijssel zie je ook een verandering in haar onderwerpen.

In maart 2017 krijgt ze de diagnose schildklierkanker waarbij de kans op genezing zeer groot is. De ziekte geeft haar creativiteit een nog grotere boost. Het schilderen en lesgeven is een uitlaatklep, een ontspanning en een manier om met haar ziekte en behandeling om te gaan. Creativiteit is immers iets wat bij haar hoort!

Blog: Bertina Tilma schrijft 2 blogs

1: Het brein achter Atelier-Bertina.

Hoe komt Atelier-Bertina tot zo'n grote collectie aan verscheidenheid aan kunst.

2: Het leven met schildklierkanker.

Wat brengt de ziekte haar. Ruimte voor haar creativiteit, ups en downs rondom de ziekte. 

© 2010 - 2024 Atelier-Bertina | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore