Groepen workshop schilderen en keramiek

 

Geef je eens op met je vriendinnenclub, collega's of familie!

Een moment van ontspanning tijdens deze leuke, gezellige en leerzame creatieve workshop. 

Bertina biedt verschillende workshops schilderen, glas en keramiek aan. Deze workshops zijn geschikt voor jong en oud, van beginners tot gevorderden.


Acryl schilderij op canvas of steigerhout (voor buiten). Het onderwerp van je schilderij bepaal je zelf of je kiest een thema met de groep. Bertina heeft een recepten boek vol inspiratie en voorbeelden: kippen, paarden, koeien, dikke dames, kikkers, tulpen, vogels, enz. Realistisch op hilarisch het kan allemaal. 


Mixed media schilderij met natuurlijke/ industriële materialen. Hierbij schilder je niet vanuit een voorbeeld, maar vanuit je intuïtie. Voel de materialen en bouw je schilderij op in verschillende lagen. Het wordt een stoer, levendig schilderij. Je mag ook zelf materialen meenemen, krantenknipsels of spullen met een speciale betekenis.


Acryl gieten. Hierbij hoef je niet te kunnen tekenen. We gaan aan de slag met het mengen van de juiste kleuren. Met een medium siliconen creëer je cellen of juist met de gasbrander. Het is een prachtig spel. De technieken zijn flippen, gieten of zwiepen. Vooral het gieten is een kunst. Hier nemen we dan ook alle tijd voor. Minimaal 3 gietingen  : 10 x 10 cm, 20 x 20 cm en 40 x 40 cm MDF 12 mm


Aquarel schilderen op papier. We beginnen met de basisoefeningen, daarna gaan we een echt schilderij maken van een onderwerp naar keuze.


Boetseren met keramiek klei. We gaan aan de slag met klei. 

Optie 1: Tijdens deze workshop kun je zelf iets boetseren, bewerken en beschilderen met engobe. Bertina heeft diverse voorbeelden. 

Optie 2: Tijdens deze workshop beschilder je reeds biscuit gebakken schaaltjes, borden of een vaas met glazuren. 

 


Glasfusing. We gaan aan de slag met speciaal fus glas en na afloop wordt dit 24 uur afgebakken in de oven. Tijdens de workshop leer je zelf glas snijden, je maakt kennis met het verschil tussen transparant en opaak glas, compositie maken, glas staafjes branden en tot slot maak je een eindwerkstuk. Je kan kiezen uit 2 sfeerlichtjes, 1 of 2 raamhangers, 1 schaal 17 x 17 cm of 2 schaaltjes van 12 x 12 cm. 


Alcohol inkt. Hierbij hoef je niet te teken en gaan we aan de slag met alcohol inkt en zijn verrassende werking. Tijdens de workshop werk je met verschillende materialen. We werken op tegel, glas en yupo papier. Je ontdekt de techniek, mediums en de eigenschappen van alcohol inkt.


Zijde schilderen: Je maat kennis met de techniek zijde schilderen. Je maakt eerst een aantal techniek oefeningen en leert het materiaal kennen. Daarna ga je aan de slag met het maken van een schildering op zijde 40 x 40 cm. 


Bertina geeft stap voor stap adviezen. Haar visie is dat iedereen creatief is op haar eigen manier. De tips en trucs voer je op geheel eigen wijze uit en in je eigen tempo.

​Gratis koffie en theegebruik van schort, penselen, paletmessen, ezels, waterbakje, sponsen, keukenrol en een kast vol inspiratie boeken. 

Materialen: Wij zorgen voor alle materialen. U hoeft nergens aan te denken, dat doen wij.

Waar: op Uw locatie Noord Oost Nederland of in het Atelier te Raalte

Datum: in overleg

 of  

  

 

 

Sorteer op
© 2010 - 2024 Atelier-Bertina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel