Individuele opgave (particulier) (Raalte, Sneek en Collendoorn)

 


Wilde je altijd al leren schilderen?

Of wil jij je schildertechnieken verbeteren?

Deze workshops zijn geschikt voor jong en oud, van beginners tot gevorderden. 


Tijdens deze schilder workshop maak je een prachtig schilderij. Bertina biedt verschillende workshops aan:

  • Acryl schilderij op canvas of steigerhout (voor buiten). Het onderwerp van je schilderij bepaal je zelf of je kiest een thema met de groep. Bertina heeft een recepten boek vol inspiratie en voorbeelden: kippen, paarden, koeien, dikke dames, kikkers, tulpen, vogels, enz. Je mag zelf ook inspiratie meenemen
  • Mixed media schilderij met natuurlijke/ industriele materialen. Hierbij schilder je niet vanuit een voorbeeld, maar vanuit je intuïtie. Voel de materialen en bouw je schilderij op in verschillende lagen. Het word een stoer, levendig schilderij. Je mag ook zelf materialen meenemen, krantenknipsels of spullen met een bepaalde betekenis.
  • Acryl gietenAcryl gieten. Hierbij hoef je niet te kunnen tekenen. We gaan aan de slag met pigmenten en siliconen medium. De technieken zijn Flippen, gieten of zwiepen. 10 x 10 cm, 20 x 20 cm en 40 x 40 cm.

Bertina geeft stap voor stap adviezen. Haar visie is dat iedereen creatief is op haar eigen manier. De tips en trucs voer je op geheel eigen wijze uit en in je eigen tempo.

Gratis koffie en theegebruik van penselen, palletmessen, ezels, waterbakje, sponsen, keukenrol, papier, doek of hout en een kast vol inspiratie boeken. 

Kosten: vanaf 25 euro per persoon. (inclusief materiaal)

Tijd: 

  • 40 x 40 cm: 3 uur
  • 60 x 60 cm: 4 uur
  • 80 x 80 cm: 4/5 uur

Waar en datum:  De workshops worden het hele jaar aangeboden en vind plaats in de Waag10. Klik hieronder voor datums, opgave  en meer informatie.

Neem voor vragen of meer informatie gerust contact op met Bertina.

Sorteer op

Meer informatie

Mail, whatsapp of bellen: tel. 06-47058805

Nieuw in de collectie:

 

Cadeaubon

cadeaubon atelier bertina

Openingstijden: Waag10 te Raalte

Woensdag t/m zaterdag van 11:00-16:00 uur en op afspraak

 

Gratis verzending

Binnen Nederland geen behandel- en verzendkosten voor bestellingen boven de 75 euro. 

Stap voor stap YouTube filmpjes van de schilderijen.

Op YouTube is er een eigen kanaal van Atelier-Bertina. Hierop staan een aantal leuke stap voor stap filmpjes van de schilderijen. Je kunt je op het kanaal gratis abonneren en dan krijg je automatisch een melding als er weer een nieuw filmpje opstaat. Wellicht vind je het leuk. Hieronder een link van 1 van de demonstraties schilderen.

stap voor stap schilderen
 

Biografie

Bertina Tilma (Raalte) is in 1981 geboren in Dokkum en opgegroeid in het dorpje Hantum. Bertina is een autodidact schilder, want wat ze ziet, dat schildert ze! Creatief zijn is iets wat ze van huis uit heeft meegekregen en wat bij haar hoort. Als jong meisje was ze altijd al bezig met kleuren en composities. Rond haar elfde levensjaar maakte zij haar eerste aquarel en sinds 2004 is schilderen haar passie geworden. Ze gebruikt met name de techniek aquarelleren en acryl. Hierin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar. Ze noemt haar werk ook wel de kracht van de eenvoud.

Ze is opgegroeid op het platteland in het dorpje Hantum. Haar voorouders komen beide van het boerenbedrijf. De liefde voor de natuur en dieren zit dan ook in haar bloed. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en wegens een verhuizing van Friesland naar Overijssel zie je ook een verandering in haar onderwerpen.

In maart 2017 kreeg ze de diagnose schildklierkanker, waarvan ze inmiddels genezen lijkst. De ziekte gaf haar creativiteit een nog grotere boost. Het schilderen en lesgeven is een uitlaatklep, een ontspanning en een manier om met haar ziekte en behandeling om te gaan. Creativiteit is immers iets wat bij haar hoort!

Blog: Bertina Tilma schrijft 2 blogs

1: Het brein achter Atelier-Bertina.

Hoe komt Atelier-Bertina tot zo'n grote collectie aan verscheidenheid aan kunst.

2: Het leven met schildklierkanker.

Wat brengt de ziekte haar. Ruimte voor haar creativiteit, ups en downs rondom de ziekte. 

© 2010 - 2019 Atelier-Bertina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel