Collectie

Je interieur aankleden in een rustige en landelijke sfeer?

Haal de natuur naar binnen met een prachtig kunstwerk van Bertina Tilma!

Schilderijen, aquarellen en glaskunst met een rustige uitstraling, geïnspireerd door de natuur rondom. Dat is het concept van kunstenares Bertina Tilma. 

De schilderijen van Bertina vertellen het verhaal van haar jeugd op het platteland en haar facinatie voor de natuur. Mooie landschappen, bloemen, vogels, paarden en koeien zijn nooit ver weg. Als kind was ze gefascineerd door de koeien, die nieuwsgierig kwamen kijken over het slootje in de achtertuin. Vandaag vormen koeien een mooi onderwerp van veel schilderijen.

Aquarelschilderijen

Haar aquarelschilderijen zijn opgebouwd van licht naar donker en alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven. Werken met kleuren is voor haar een spel! De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. 

aquarel schilderij in opdracht landschap koe paard boot tijger ijsvogel giraf klaproos bloem nederland friesland salland molen kunst  

Ecoline landschappen 

Hier vindt je ecoline schilderijen me een knipoog. Kleine grapjes / facetten van Holland door Bertina Tilma

Acrylschilderijen

acryl schilderij op canvas doek uniek koe paard kunst haan kip varken in opdracht ljip vogel zwart wit  

Haar collectie zwart-wit acrylschilderijen zijn geschilderd op 3D canvasdoek/ of steigerhoout. Bij deze schilderijen past ze de kunst van het weglaten toe. Ze schildert voornamelijk met wit en zwarte acrylverf. De koeienvlekken zijn contrasterend. De acrylschilderijen geven de belangrijkste contouren weer wat resulteert in een krachtig geheel. 

steigerhout schilderij paard koe in opdracht ook voor buiten  


Glas kunst collectie

Sinds 2017 maakt kunstenaar Bertina Tilma ook glas kunst/ glasfusion. De glaskunst worden geïnspireerd door haar acryl schilderijen van dieren vanuit de natuur, koeien, paarden, schapen, varkens en ga zo maar door. Ook grafeerd en beschilderd Bertina glas.


Acrylgieten

Sinds 2019 maakt kunstenaar Bertina Tilma ook acryl giet schilderijen/ beelden en andere kunst artikelen.

  


Abstracte schilderijen

Nieuw! Bij de abstracte schilderijen gebruikt Bertina haar techniek aquarel, maar dan met acrylverf op doek.

  


Keramiek

Nieuw zijn deze keramiek kunstvoorwerpen. Elk voorwerp bevat een reliëf afbeelding van een dier. Eerst heeft Bertina het voorwerp ontworpen met klei en dit is afgebakken in de oven. Daarna zijn er meerdere lagen glazuur aangebracht en is dit afgebakken in de oven.

  


Textiele vormgeving

Bertina Tilma beoefend diverse texiel technieken: Zijde schilderen, leren tassen naaien en stofwerking: kussens, baby en kinderspeelgoed

  

 

 

© 2010 - 2024 Atelier-Bertina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel