Schilderijen en glasfusion collectie

Schilderijen, aquarellen en glaskunst met een rustige uitstraling, geïnspireerd door de natuur rondom.

Dat is het concept van kunstenares Bertina Tilma.

De schilderijen van Bertina vertellen het verhaal van haar jeugd op het platteland en haar facinatie voor de natuur. Mooie landschappen, bloemen, vogels, paarden en koeien zijn nooit ver weg. Als kind was ze gefascineerd door de koeien, die nieuwsgierig kwamen kijken over het slootje in de achtertuin. Vandaag vormen koeien een mooi onderwerp van veel schilderijen.

Je interieur aankleden in een rustige en landelijke sfeer?

Haal de natuur naar binnen met een prachtig schilderij of aquarel van Bertina Tilma!

aquarel schilderij in opdracht landschap koe paard boot tijger ijsvogel giraf klaproos bloem nederland friesland salland molen kunst

Bertina Tilma schildert het liefst vanuit haar eigen vrijheid. Onderwerpen die ze graag schildert zijn dieren, bloemen en landschappen. Elk jaargetijde gaat ze er in de natuur op uit met haar camera in de aanslag. De foto`s die ze neemt, vormen de inspiratie voor haar kunstwerken. Koeien hebben Bertina altijd al enorm geboeid. Wanneer ze als klein kind in haar achtertuin speelde, keken de koeien nieuwsgierig toe. Het nieuwsgierige en de dromerige blik die je ziet in de ogen van de koe hebben haar altijd geïntrigeerd.

acryl schilderij op canvas doek uniek koe paard kunst haan kip varken in opdracht ljip vogel zwart wit

Haar aquarelschilderijen zijn opgebouwd van licht naar donker en alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven. Werken met kleuren is voor haar een spel! De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. "De kracht van de eenvoud."

Haar collectie zwart-wit acrylschilderijen zijn geschilderop 3D canvasdoek/ of steigerhoout. Bij deze schilderijen past ze de kunst van het weglaten toe. Ze schildert voornamelijk met wit en zwarte acrylverf. De koeienvlekken zijn contrasterend. De acrylschilderijen geven de belangrijkste contouren weer wat resulteert in een krachtig geheel. "De kracht van de eenvoud."

steigerhout schilderij paard koe in opdracht ook voor buiten

Alle schilderijen zijn uniek en worden maar één keer handgeschilderd. Elk schilderij is voorzien van een Certificaat van Echtheid, met naam en nummering van het schilderij en een handtekening van Bertina Tilma.

 


Glasfusion collectie. Sinds 2017 maakt kunstenaar Bertina Tilma ook glas kunst/ glasfusion.

De glaskunst worden geïnspireerd door haar acryl schilderijen van dieren vanuit de natuur, koeien, paarden, schapen, varkens en ga zo maar door. 

Het is zeer bijzonder en uniek product wat ontstaan is uit een samenwerking tussen een glaskunstenaar uit Raalte en kunstschilder Bertina Tilma.

Het glazen bordje bestaat uit twee lagen glas (wit en transparant) en een schildering. De schildering op twee stukken glas gaat 1 x en soms 2 x een hele dag in de oven op 760 graden. Hierdoor is alles in elkaar versmolten en de mooie vorm ontstaan.

 

 

Een vraag aan Bertina?

Bel, watsapp tel 06-47058805

of email gerust naar

info@atelier-bertina.nl

Gratis verzending

Binnen Nederland geen behandel- en verzendkosten voor brievenbus pakketjes en bestellingen boven de 75 euro. 

Biografie

Bertina Tilma (Raalte) is in 1981 geboren in Dokkum en opgegroeid in het dorpje Hantum. Bertina is een autodidact schilder, want wat ze ziet, dat schildert ze! Creatief zijn is iets wat ze van huis uit heeft meegekregen en wat bij haar hoort. Als jong meisje was ze altijd al bezig met kleuren en composities. Rond haar elfde levensjaar maakte zij haar eerste aquarel en sinds 2004 is schilderen haar passie geworden. Ze gebruikt met name de techniek aquarelleren en acryl. Hierin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar. Ze noemt haar werk ook wel de kracht van de eenvoud.  

Ze is opgegroeid op het platteland in het dorpje Hantum. Haar voorouders komen beide van het boerenbedrijf. De liefde voor de natuur en dieren zit dan ook in haar bloed.

Openingstijden: Waag10 te Raalte

Woensdag t/m zaterdag van 11:00-16:00 uur en op afspraak

 

© 2010 - 2018 Atelier-Bertina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel