Mijn werkwijze

Bertina Tilma gaat tijdens het schilderen opzoek naar het evenwicht van kracht en rust. Dit doet ze door de keuze van het onderwerp, de uitsnede, keuze van penseel streken en de kleuren. Ook doet ze door de omgeving eenvoudig te houden en het onderwerp extra kracht te geven.

De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. "De kracht van de eenvoud."

Voor haar vrije schilderijen schildert ze vanuit onderwerpen die haar bezighouden. Dit zijn vooral onderwerpen die voortkomen uit de natuur om haar heen. Dieren, landschappen, bloemen, water, enzovoort. Elk jaargetijde gaat ze in de natuur op stap met haar camera en maakt ze veel foto`s. Deze foto`s vormen haar inspiratie. Daarnaast werkt ze ook vanuit prachtige foto`s van liefhebbers en / of klanten. Dit zijn dan vaak onderwerpen waarin Bertina Tilma weer nieuwe inspiratie en uitdaging vindt.

De schilderijen worden realistische weergegeven. Zowel bij de techniek aquarel en acryl wordt het schilderij opgebouwd van licht naar donker en alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven. Het werken met kleuren of juist zwart/wit is voor haar een spel!

_______________________________________________________________________________

Aquarel schilderijen

Hoe gaat Bertina Tilma te werk. Ze werkt met los aquarel papier met een dikte van 200-300 gram en met een grove structuur. Dit papier maakt ze aan beide kanten nat, hierdoor zet het papier uit en dan spant ze het papier op een triplexplank doormiddel van aquareltape. Wanneer dit papier opdroogt zal het weer krimpen en droogt het strak op. Dan maakt ze een lichte schets, welke haar leidt tijdens het schilderen. Ze bouwt het schilderij op van licht naar donker en maakt gebruik van verschillende aquarel technieken. Het ontstaan van een schilderij is een heel proces en daar neemt ze dan ook de tijd voor. Wanneer het schilderij af is word het papier los gesneden van het hout en voorzien van een passe-partout

Alle aquarel schilderijen zijn uniek en worden maar één keer met de hand geschilderd.

    

 

_______________________________________________________________________________

Acryl schilderijen

Handgeschilderde zwart/ wit acrylschilderijen op 3d canvas doek. Bij deze schilderijen gebruikt Bertina Tilma de techniek van het weg laten. De onderwerpen komen voort uit de natuur. Alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven. Het werken met zwart/wit is voor haar een spel! De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. ‘De kracht van de eenvoud.’ Het onderwerp, de koe komt voort uit haar jeugd. Wanneer ze als klein kind in hun achtertuin speelde, keken de koeien nieuwsgierig toe. Het nieuwsgierige en de dromerige blik in de ogen van de koe heeft haar altijd geïntrigeerd. De zwart witte vlekken zijn contrasterend, de belangrijkste contoeren worden weergegeven en hierdoor onstaat een heel krachtig schilderij. 

  

Voor vragen of meer informatie kunt je contact opnemen met Bertina Tilma

 

   

© 2010 - 2024 Atelier-Bertina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel