Teken en schilderles voor kinderen op basisschool onderwijs (Raalte/Overijssel)

Kinderen hebben een rijke fantasie en zijn vaak nog onbevangen en dit is bij tekenen en schilderen heel handig.

Bertina Tilma geeft kunst lessen op scholen, kinderopvang en tijdens kinderfeestjes. Ze heeft de perfecte combinatie, ze heeft agogische al 10 jaar ervaring in het werken met kinderen en is ruim 15 jaar autodidact kunstenaar.   

Tijdens de lessen werkt ze aan de hand van leskaarten. Elke les worden er nieuwe materialen en gereedschappen aangeboden. Aan de slag met vormen en kleuren. Zonodig wordt er inhoudelijk de kunststroming/kunstenaar besproken. 

Hieronder zit u een aantal voorbeelden van de leskaarten. Bertina kan deze lessen aan uw klas geven. Dit kan bij u op school of in haar atelier waag8 te Raalte. De kosten zijn 100-140 euro per jaar. Tijd en datum in overleg.

DE LESSEN KUNNEN OP EEN THEMA WORDEN AANGEPAST.

 

 

Gratis workshop
In schooljaar 2019-2020 krijgen alle basisscholen uit de gemeente Raalte een gratis workshop naar keuze uit de Cultuurklapper gemeente Raalte 19-20. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Raalte en de provincie Overijssel.

Als school kunt u zelf een workshop boeken uit de Cultuurklapper. De factuur dient uw school vervolgens eerst zelf te betalen. Daarna kunt u via onderstaand declaratieformulier tot maximaal € 100 terugkrijgen voor de workshop. Bij het declaratieformulier staan de precieze voorwaarden vermeld.

Download het declaratieformulier>>

Sorteer op

Geslaagde opening: zie "In het nieuws"

Gratis verzending

Binnen Nederland geen behandel- en verzendkosten voor bestellingen boven de 75 euro. 

Meer informatie

Mail, whatsapp of bellen:

tel. 06-47058805

Vaste klanten

Cadeaubon

cadeaubon atelier bertina

Openingstijden:

Woensdag t/m zaterdag van 11:00-12:00 uur en op afspraak.

 

Biografie

Bertina Tilma (Raalte) is in 1981 geboren in Dokkum en opgegroeid in het dorpje Hantum. Bertina is een autodidact schilder, want wat ze ziet, dat schildert ze! Creatief zijn is iets wat ze van huis uit heeft meegekregen en wat bij haar hoort. Als jong meisje was ze altijd al bezig met kleuren en composities. Rond haar elfde levensjaar maakte zij haar eerste aquarel en sinds 2004 is schilderen haar passie geworden. Ze gebruikt met name de techniek aquarelleren en acryl. Hierin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar. Ze noemt haar werk ook wel de kracht van de eenvoud.

Ze is opgegroeid op het platteland in het dorpje Hantum. Haar voorouders komen beide van het boerenbedrijf. De liefde voor de natuur en dieren zit dan ook in haar bloed. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en wegens een verhuizing van Friesland naar Overijssel zie je ook een verandering in haar onderwerpen.

De schilderijen zijn inmiddels op allerlei producten gereproduceerd en is er stof ontwikkeld, waarvan Bertina diverse artikelen van naait. Deze producten en artikelen worden inmiddels bij diverse winkels verkocht. 

In maart 2017 kreeg ze de diagnose schildklierkanker, waarvan ze inmiddels genezen is. De ziekte gaf haar creativiteit een nog grotere boost. Het schilderen en lesgeven is een uitlaatklep, een ontspanning en een manier om met haar ziekte en behandeling om te gaan. Creativiteit is immers iets wat bij haar hoort!

Hierdoor is er ook ruimte gekomen voor nieuwe ontwikkelingen. Ze werkt nu ook met glasfusion, acrylgieten, abstracte schilderen, zijdeschilderen en keramiek.

 

© 2010 - 2020 Atelier-Bertina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel