In het nieuws!

Ik Toon Salland 2023

 Bekijk de sfeerimpressieBoerendag 2022 Stoppelhaene

Prachtig stukje geschreven door @EmilioMetting

https://hierinsalland.nl/atelier-bertina-scoort-op-boerendag/

 


 RTV Opnames


Cadeau voor Koningin Maxima

    

Interview 

 

Impressie opening nieuw Atelier van Bertina Tilma 26-9-2020

  

 

Foto's gemaakt door carry Premsela van creapictures.nl


Bertina heeft een nieuw Atelier geopend per 26 september 2020

Nieuwe atelier van Raalter kunstschilder Bertina Tilma geopend

RAALTE – Kunstschilder Bertina Tilma had samen met meerdere kunstenaars vier jaar lang een atelier in het centrum van Raalte. Door het coronavirus kwam ze erachter dat het bijna noodzakelijk is om een eigen werkplek te hebben. Het bleef eerst bij een droom, totdat ze hoorde dat de antikraakverhuur van het gezamenlijk atelier stop werd gezet. Toen werd Bertina genoodzaakt een nieuwe ruimte te zoeken en dat is met enige doorzettingsvermogen gelukt.

Atelier-Bertina heeft zich inmiddels gevestigd op de Tjalkstraat 9 in Raalte. Er is veel werk verzet om er een mooi werkbaar atelier van te maken. Vanaf 1 oktober is iedereen weer welkom om Atelier-Bertina te bezoeken en tijdens openingstijden te schilderen.

Kunstschilder Bertina Tilma uit Raalte is een autodidact schilder. Ze gebruikt met name de techniek aquarelleren, acryl, keramiek en glas. Hierin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar. Ze noemt haar werk ook wel ‘de kracht van de eenvoud’.

Haar voorouders komen beide van het boerenbedrijf. De liefde voor de natuur en dieren zit dan ook in haar bloed. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving.

https://www.sallandcentraal.nl/2020/09/nieuwe-atelier-van-raalter-kunstschilder-bertina-tilma-geopend/


https://www.sallandcentraal.nl/2019/05/gedicht-van-de-maand-bij-kunstwerken-de-waag-10/

RAALTE – De Poëziekring Raalte gaat de samenwerking aan met Creatief Atelier Waag 10 in het centrum van Raalte. Elke maand maakt de Poëziekring een gedicht bij een kunstwerk uit het atelier.

Het eerste ‘gedicht van de maand’ is een feit. Een mooi gedicht van Annete Kiekebosch bij een aquarel van Bertina Tilma. De gedichten en de kunstwerken zijn te zien bij de Waag 10.

 


Deelnemer van het Kunst Basisscholen aanbod


Deelnemer WAK Raalte 2018            https://iktoon.nl/agenda/wak-raalte-2018​

 


http://www.sukerbiet.nl/spetterende-expositie-in-kulturhus-de-mozaiek/

Vanaf 1 mei kunt u weer een nieuwe expositie in het Kulturhus bewonderen.  Aan de wanden vindt u de Foto-expositie “WATER” van fotoclub Dalfsen. ‘Water’, een alledaags begrip. Nuttig voor alles wat er leeft en groeit. Op vele plaatsen aanwezig, in kleinere of grotere volumes. Stilstaand of stromend. golvend of weerkaatsend. Bij geen of te weinig een ramp, bij de juiste hoeveelheid een zegen. ‘Water’ het thema voor de leden van Fotoclub Dalfsen om te fotograferen voor de expositie. Zoals steeds weer bij elk nieuw thema een uitdaging voor alle leden van de fotoclub om dat ene plekje, dat ene moment, die ene beweging of die ene vorm van water op de foto vast te leggen. Kijk zelf wat de fotoclub ervan heeft gemaakt.

In de vitrine kasten exposeert Bertina Tilma (Raalte). Bertina is in 1981 op het platteland geboren. Haar voorouders komen beide van het boerenbedrijf. De liefde voor de natuur en dieren zit dan ook in haar bloed. Bertina is een autodidact schilder, want wat ze ziet, dat schildert ze! Creatief zijn is iets wat ze van huis uit heeft meegekregen en wat bij haar hoort. Als jong meisje was ze altijd al bezig met kleuren en composities. Rond haar elfde levensjaar maakte zij haar eerste aquarel en sinds 2004 is schilderen haar passie geworden. Ze gebruikt met name de techniek aquarelleren en acryl. Hierin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar. Ze noemt haar werk ook wel de kracht van de eenvoud. In devitrines vindt u serviesgoed, beschilderd glaswerk, bedrukte stof en kleine schilderijen. U kunt haar werk ook bekijken op www.atelier-bertina.nl en in de Winkel WAAG10 te Raalte.

Nieuwsgierig geworden?

Neem een kijkje in de Mozaïek tijdens de normale openingsuren. De expositie kan worden bezocht in de periode van 1 mei tot en met 30 juni 2018.


1-9-2017

28-8-2017

BBKK expositie KOEIEN
 

Op zaterdag 2 september, tijdens de 29e Bathmense Kunstmarkt, wordt om 11.00 uur, in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen, de BBKK najaarsexpositie 'KOEIEN' geopend. Men is van harte welkom bij de opening.
Met deze speciale KOEIEN expositie haakt de BBKK aan bij 'De Internationale Lakenvelderdag'. Want ook op zaterdag 2 september maakt  Museumboerderij 'De Pothaar' daar op hun erf een feestje van en zijn de Lakenvelder koeien in de wei te zien. Men is van harte welkom: Pothaarsweg 8, Bathmen.
De Lakenvelder is een runderras, dat vooral herkenbaar is aan de witte band tussen de voor- en achterpoten, om de borst en rug van een verder zwarte of rode koe.

De BBKK expositie toont koeien in veel kunstzinnige disciplines. Er zijn geschilderde, getekende, geaquarelleerde, geborduurde en gefotografeerde koeien. Maar ook koeiensieraden, -tassen, -servies en keramische koeien.

De expositie kan vanaf 2 september t/m 28 november bezocht worden op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur.

 

9-8-2017

foto van Atelier-Bertina.

In het kantoor van notaris De Zwart is in het kader van de komende "Stöppelhaene" op dit moment een expositie met schilderijen van de Raaltense Bertina Tilma.

Het thema van de schilderijen is "de Koe".

Notaris De Zwart is agrarisch specialist in het notariaat.

Naast de gebruikelijke notariële werkzaamheden houdt hij zich bezig met het oprichten van agrarische maatschappen, het opstellen van huwelijkse voorwaarden en testamenten speciaal voor agrariërs.

Verder kunt u denken aan overdracht van landbouwgronden.

De schilderijen van Bertina stellen heel vaak dieren voor maar haar favoriete onderwerp is de KOE.

De schilderijen zijn heel realistisch en herkenbaar. De meeste schilderijen zijn geschilderd in zwart wit met soms een tikkeltje groen, geel of warm bruin. Ze komen bijzonder goed uit in het kantoor!

Mocht u nieuwsgierig zijn  geworden na het lezen van bovenstaande dan kunt u vrijblijvend langskomen op de Drostenkamp 2 in Raalte om het werk te bewonderen.


http://www.vanplan.nl/uitjes/cultuur-exposities/bolsward/bertina-tilma/28381515.html

Expositie in Bloemkamp

Schilderijen. Tilma schildert inmiddels in middels 10 jaar. Met name landschappen, bloemen en dieren in aquarel en acryl en is inmiddels hiermee een bekende naam in Friesland en daarbuiten geworden. Alle schilderijen zijn uniek en met de hand geschilderd. 

Koeien en paarden zijn vaak onderwerp van Tilma’s acrylschilderijen die ze modern en in zwart-wit schildert. De zwart-wit vlekken zijn contrasterend en geven de belangrijkste contouren weer, hetgeen resulteert in een krachtig schilderij. 

Bertina schildert niet alleen op canvas, maar ook staldeuren en bedrijfsnaamborden worden door haar onder handen genomen. Verder maakt zij afbeeldingen voor kalenders, tuinposters, wenskaarten en diverse cadeau- en relatiegeschenken. 

Sinds 2011 heeft Bertina Tilma een nieuw atelier aan de Röntgenweg in Joure waar haar collectie en nieuwste werken ook bewonderd kunnen worden. Haar atelier biedt daarnaast voldoende ruimte voor de cursussen en workshops die ze regelmatig geeft aan beginners, gevorderden en kinderen. 


http://www.joustercourant.nl/nieuws/27748/expositie-met-werken-van-bertina-tilma-joure/

JOURE – Bertina Tilma (1981) uit Joure exposeert met schilderijen van onder andere Friese landschappen in de Flecke in Joure. De schilderijen zijn van 28 mei tot en met 15 september te bezichtingen.

De Flecke organiseert deze tentoonstelling in samenwerking met het Leeuwarder kunstbureau Art Connection.

Tilma schildert inmiddels tien jaar. Ze vervaardigt met name landschappen, bloemen en dieren in aquarel en acryl. Hiermee is ze inmiddels een bekende naam in Friesland en daarbuiten geworden. Alle schilderijen zijn uniek en met de hand geschilderd.

Koeien en paarden zijn vaak onderwerp van Tilma’s acrylschilderijen die ze modern en in zwart-wit schildert. De zwart-wit vlekken zijn contrasterend en geven de belangrijkste contouren weer, hetgeen resulteert in een krachtig schilderij.

De kunstenares schildert niet alleen op canvas, maar ook staldeuren en bedrijfsnaamborden worden door haar onder handen genomen. Verder maakt zij afbeeldingen voor kalenders, tuinposters, wenskaarten en diverse cadeau- en relatiegeschenken.

Sinds 2011 heeft Tilma een nieuw atelier aan de Röntgenweg in Joure waar haar collectie en nieuwste werken ook bewonderd kunnen worden. Haar atelier biedt daarnaast voldoende ruimte voor de cursussen en workshops die ze regelmatig geeft aan beginners, gevorderden en kinderen.

Voor meer informatie: www.atelier-bertina.nl

- See more at: http://www.joustercourant.nl/nieuws/27748/expositie-met-werken-van-bertina-tilma-joure/#sthash.t1C4krca.dpuf


Bertina Tilma in Finke

Bertina Tilma uit Joure zal haar aquarel en acryl schilderijen tentoon stellen in de Finke te Koudum. Bertina schildert met name (Friese) landschappen, bloemen en dieren. Hiermee is zij een bekende naam binnen en buiten Friesland. Tevens maakt zij moderne acrylschilderijen van paarden en koeien. Deze zijn geschilderd in zwart-witte vlekken, die alleen de meest belangrijke contouren weergeven.

Bertina zal haar werken tot 1 januari 2015 in de Finke tentoonstellen. U kunt haar werken ook bekijken op haar website: www.atelier-bertina.nl.

 

De exposities zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Leeuwarder kunstbureau Art Connection.


Servies koeien en paarden

 product van de maand: Boerenvee.


Expositie cursisten Atelier-Bertina geopend

JOURE – Bij kachelspecialist ‘t Stokertje is vrijdagavond een bijzondere expositie geopend. Het is de tweede expositie van cursisten van Atelier-Bertina.

De schilderijen zijn gemaakt tijdens de schildercursus, welke wordt geleid door kunstschilder Bertina Tilma. De schildertechnieken die zijn toegepast zijn aquarel en acryl.

De expositie bestaat uit werk van zeventien cursisten: Ingrit Masselink, Siebrich Schokker, Saskia Winia, Mevr Brouwer, Gea van Dellen, Stien Wedman, Wimke de Boer, Monique Landskroon, Jikke Waterlander, Wiesje Hoekstra –Fockens, Marja de Jong, Marie de Boer, Sijke van de Meer – de Jong, Hiltje Groensma, Berend Drent, Froukje Zwier en Trientje Sikkema.

De expositie is te bezichtigen van 8 december tot 28 februari. Dinsdag tot donderdag van 10:00-18:00 uur, vrijdag van 10:00-21:00 uur en zaterdag van 10:00-17: uur. ‘t Stokertje Slachtedyk 1 te Joure.
De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door www.stokertje.nl en www.atelier-bertina.nl

Artikel geplaatst door Hans Veenstra op 9-12-12 09:11.

_________________________________________________________________

Prijs uitrijking fotowedstrijd 

datum: 30 maart 2012

 prijsuitrijkingfotowedstrijd1.jpg

Bertina Tilma overhandigt het schilderij uit aan de winnaar Nick de Grijs.

_________________________________________________________________________________

Uitslag “De mooiste winterfoto”

Datum: 6-3-2012

Ten eerste iedereen bedankt voor alle uitzendingen. De wedstrijd was zeer geslaagd, want er zijn in totaal 56 foto’s ingezonden. De kwaliteit van de foto’s was hoog en er zit veel nieuwe inspiratie tussen.

De winnaar is Nick de Grijs uit Spaarnwoude, met de onderstaande foto. De foto heeft veel elementen en een grote uitdaging om te schilderen. Het schilderij is reeds af en zal binnenkort worden overhandigd aan de Winnaar.

nickgrijsslootje.jpg

____________________________________

Officiële opening expositie schilderijen van cursisten

opening5.jpg

Afgelopen zondag 4 maart heeft Bertina Tilma de expositie van schilderijen van haar cursisten geopend in Atelier-Bertina.

De expositie bestaat uit zeer divers werk, want er is gebruik gemaakt van

verschillende onderwerpen, materialen en technieken. De schilders zijn, Stien Wedman, Winke de Boer, Sjike van der Meer, Sibrich Schokker, Berend Drent, Marie de Boer, Froukje Zwier, Maertjse, Magriet Mol en Trijntsje Sikkema.

Tijdens de openingshandeling heeft Griet Tilma (moeder van Bertina, haar inspirator) het expositie boek onthuld. Elk schilderij is voorzien van een nummer en in het boek kunt u lezen hoe elk schilderij

is geschilderd en opgebouwd. Een groot deel van de cursisten heeft nog nooit eerder geschilderd en deze schilderijen zijn gemaakt tijdens de cursus september 2011 en februari 2012. Het eerste kunstwerk is reeds verkocht.

Op deze dag waren er ruim 45 bezoekers die de expositie hebben bekeken. Het is dus zeer de moeite waard om een kijkje te nemen tijdens de openingstijden van Atelier Bertina.

1e zondag en de 3e

woensdag van de maand van 13:00-17:00.

Röntgenweg 1 te Joure (pand Domien Silvius)

____________________________________

Expositie Bertina Tilma in de Bibliotheek van Joure

Bertina Tilma is 30 jaar geleden geboren te Dokkum en woont nu in Joure. Creatief zijn is iets wat ze van huis uit heeft mee gekregen en bij haar hoort!
Kunstschilderes Bertina Tilma schildert sinds 2004 en het is haar passie geworden. Ze gebruikt twee technieken aquarel en acryl. Deze laatste techniek komt u tijdens deze expositie tegen. De onderwerpen komen voort uit de natuur. De schilderijen worden opgebouwd van licht naar donker en alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven. Het werken met zwart/wit is voor haar een spel! De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. ‘De kracht van de eenvoud.’ Het onderwerp de koe komt voort uit haar jeugd. Wanneer ze als klein kind in hun achtertuin speelde, keken de koeien nieuwsgierig toe. Het nieuwsgierige en de dromerige blik in de ogen van de koe heeft haar altijd geïntrigeerd. De zwart witte vlekken zijn contrasterend en dit versterkt ze in haar zwart wit schilderijen.


De expositie bestaat uit vrije werken. Bij belangstelling of vragen kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Bertina Tilma, Slachtedyk 28, Joure - 06-47058805 - www.atelier-bertina.nl
Deze expositie is georganiseerd door Kultuerried Museum Joure en is te zien in de bibliotheek van Joure van 25 februari t/m 27 mei 2012 tijdens openingsuren.


Bibliotheek Joure
25 februari t/m 27 mei

____________________________________

Expositie Bertina Tilma in bibliotheek Joure

JOURE – In de bibliotheek van Joure is vanaf zaterdag een expositie te zien van kunstschilderes Bertina Tilma. Zij is dertig jaar geleden geboren in Dokkum en woont nu in Joure. Ze schildert sinds 2004 en het is haar passie geworden.

Bertina gebruikt twee technieken: aquarel en acryl. Deze laatste techniek staat centraal in deze expositie. De onderwerpen komen voort uit de natuur. De schilderijen worden opgebouwd van licht naar donker en alleen de belangrijkste elementen worden weergegeven.

Het werken met zwart/wit is voor haar een spel.

De schilderijen geven rust, maar zijn tevens krachtig in hun uitstraling. ‘De kracht van de eenvoud.’

Het onderwerp de koe komt voort uit haar jeugd. Wanneer ze als klein kind in hun achtertuin speelde, keken de koeien nieuwsgierig toe.

Het nieuwsgierige en de dromerige blik in de ogen van de koe heeft haar altijd geïntrigeerd. De zwart witte vlekken zijn contrasterend en dit versterkt ze in haar zwart wit schilderijen.

De expositie bestaat uit vrije werken. Bij belangstelling of vragen kan men altijd vrijblijvend contact opnemen met Bertina Tilma, Slachtedyk 28, Joure – 06-47058805 - www.atelier-bertina.nl

Deze expositie is georganiseerd door Kultuerried Museum Joure en is te zien in de bibliotheek van Joure van 25 februari t/m 27 mei 2012 tijdens openingsuren.

Artikel geplaatst door Hans Veenstra op 23-02-12 13:30.

____________________________________

Artikel over Bertina Tilma haar zwart/wit kunst van twee pagina`s in het tijdschrift Boerenvee.

____________________________________

Joure: Open huis Atelier Bertina

Geplaatst door redactieop 10/11, 14:57 uur.

JOURE - Atelier Bertina in Joure houdt zaterdag een open dag van 13.00 tot 17.00 uur.

Bezoekers kunnen dan de expositie bezoeken, kennismaken met de cursus aquarelleren en zich laten informeren over de mogelijkheden van geschenken en uitleen. Ook is er een workshop sieraden van fietsbanden en kralen.

Atelier Bertina is te vinden aan de Röntgenweg 1 in Joure.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ATELIER-BERTINA

jouster Courant
24 augustus 2011


Joure: expositie schilderes Bertina Tilma

Geplaatst door redactie op 13/01, 11:59 uur.

Joure: expositie schilderes Bertina Tilma

JOURE - De 29-jarige schilderes Bertina Tilma uit Joure exposeert tot eind februari in `t Stokertje in haar woonplaats. Van 25 februari tot 25 mei is er een expositie in Bonifatiushuis in Sneek.

,,Creatief zijn is iets wat ik van huis uit heb meegekregen en hoort bij mij``, meldt Tilma. Binnen haar opleidingen activiteitenbegeleiding en sociale pedagogische hulpverlening was creativiteit erg belangrijk. Ook ervaart ze dit in haar huidige functie als meewerkend Adjunct-hoofd op de Buitenschoolsopvang in Bolsward. ,,In 2004 ben ik gaan schilderen en dit is mijn grote passie geworden. Ik gebruik met name de techniek aquarelleren en acryl. Hierin heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Mijn beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar, fris en kleurrijk.``

Tilma schildert het liefst vanuit haar eigen vrijheid en onderwerpen die haar bezighouden. ,,Zoals dieren, natuur en landschappen, enz. Deze vrije werken vormen dan ook deze expositie.``

Inmiddels heeft de schilderes een groot aantal opdrachten mogen realiseren. Voor een verpleeghuis maakte ze 15 schilderijen met dorpsgezichten uit de omgeving en voor bedrijven vertaalde ze logo`s op doek. ,,Ik krijg vragen omtrent muurschilderingen en er zijn doorlopend altijd losse schilder opdrachten: dieren, woningen of boerderijen of andere persoonlijke onderwerpen.`` Meer informatie: www.atelier-bertina.nl.


Kaas actie 21-11-2010 www.popmaprima.nl

Lijstenmakerij Popma heeft in samenwerking met schilderes Bertina Tilma uit Joure een unieke actie samengesteld.
In de maanden november en december 2010 krijgt elke klant, bij aanschaf van een kunstwerk, lijst of combinatie van beiden, een Ripe Krite kunstkaas kado.
Deze kazen hebben een gewicht van één kilo.
Deze Ripe Krite kunstkazen zijn gemaakt in opdracht van Bertina Tilma en zijn voorzien van een koeienprent, afkomstig van één van haar schilderijen.
Wilt u ook zo`n kaas bemachtigen, laat uw werk door ons inlijsten óf als u nieuwsgierig bent geworden naar de schilderijen en geschenken van Bertina, neem dan eens een kijkje op haar website.

Dagblad van het noorden: Intervieuw over Art Event TT Hallen te Assen November 2010

 

SNEEKER NIEUWSBLAD 7-8-2009 

Bertina Tilma uit Sibrandbuorren laat haar schilderijen zien

SNEEK De dertig standhouders op de kunstmarkt, die vrijdag als toetje op de Sneekweek, werd gehouden, waren bijzonder content met de belangstelling. ,,Geinteresseerd en kooplustig", aldus Bertina Tilma, kunstenares uit Sibrandabuorren, die haar aquarellen presenteerde op de markt. Dat vond ook Riekje Cnossen uit Heeg en Babs Eliasar uit Sneek die hun waar uitstalden. ,,De sfeer is gemoedelijk en de mensen zijn vooral belangstellend." Meer over de kunstmarkt maandag 10 augustus in het Sneeker Nieuwsblad

Op de foto: Bertina Tilma uit Sibrandabuorren

13e prijs van de 150 inzendingen. publieks stem!! Waterpalet 2009 te Grou!!

Bertina in het nieuws!!

© 2010 - 2024 Atelier-Bertina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel