Teken en schilderles voor kinderen op basisschool onderwijs

Kinderen hebben een rijke fantasie en zijn vaak nog onbevangen en dit is bij tekenen en schilderen heel handig.

Bertina Tilma geeft kunst lessen op scholen, kinderopvang en tijdens kinderfeestjes. Ze heeft de perfecte combinatie, ze heeft agogische al 10 jaar ervaring in het werken met kinderen en is ruim 15 jaar autodidact kunstenaar.   

Tijdens de lessen werkt ze aan de hand van leskaarten. Elke les worden er nieuwe materialen en gereedschappen aangeboden. Aan de slag met vormen en kleuren. Zonodig wordt er inhoudelijk de kunststroming/kunstenaar besproken. 

Hieronder zit u een aantal voorbeelden van de leskaarten. Bertina kan deze lessen aan uw klas geven. Dit kan bij u op school of in haar atelier waag8 te Raalte. De kosten zijn 100-140 euro per jaar. Tijd en datum in overleg.

Wanneer u deze leskaarten zelf wilt uitvoeren in uw klas, kunt u deze leskaarten tegen betaling downloaden.

 

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Meer informatie

Mail, whatsapp of bellen: tel. 06-47058805

Cadeaubon

cadeaubon atelier bertina

Openingstijden: Waag10 te Raalte

Woensdag t/m zaterdag van 11:00-16:00 uur en op afspraak

 

Gratis verzending

Binnen Nederland geen behandel- en verzendkosten voor bestellingen boven de 75 euro. 

Stap voor stap YouTube filmpjes van de schilderijen.

Op YouTube is er een eigen kanaal van Atelier-Bertina. Hierop staan een aantal leuke stap voor stap filmpjes van de schilderijen. Je kunt je op het kanaal gratis abonneren en dan krijg je automatisch een melding als er weer een nieuw filmpje opstaat. Wellicht vind je het leuk. Hieronder een link van 1 van de demonstraties schilderen.

stap voor stap schilderen
 

Biografie

Bertina Tilma (Raalte) is in 1981 geboren in Dokkum en opgegroeid in het dorpje Hantum. Bertina is een autodidact schilder, want wat ze ziet, dat schildert ze! Creatief zijn is iets wat ze van huis uit heeft meegekregen en wat bij haar hoort. Als jong meisje was ze altijd al bezig met kleuren en composities. Rond haar elfde levensjaar maakte zij haar eerste aquarel en sinds 2004 is schilderen haar passie geworden. Ze gebruikt met name de techniek aquarelleren en acryl. Hierin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar. Ze noemt haar werk ook wel de kracht van de eenvoud.

Ze is opgegroeid op het platteland in het dorpje Hantum. Haar voorouders komen beide van het boerenbedrijf. De liefde voor de natuur en dieren zit dan ook in haar bloed. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en wegens een verhuizing van Friesland naar Overijssel zie je ook een verandering in haar onderwerpen.

In maart 2017 krijgt ze de diagnose schildklierkanker waarbij de kans op genezing zeer groot is. De ziekte geeft haar creativiteit een nog grotere boost. Het schilderen en lesgeven is een uitlaatklep, een ontspanning en een manier om met haar ziekte en behandeling om te gaan. Creativiteit is immers iets wat bij haar hoort!

Blog: Bertina Tilma schrijft 2 blogs

1: Het brein achter Atelier-Bertina.

Hoe komt Atelier-Bertina tot zo'n grote collectie aan verscheidenheid aan kunst.

2: Het leven met schildklierkanker.

Wat brengt de ziekte haar. Ruimte voor haar creativiteit, ups en downs rondom de ziekte. 

© 2010 - 2018 Atelier-Bertina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel